Batıkent Sürücü Eğitimi Özel Direksiyon Kursu
   Toplam Ziyaretçi Sayısı: 82013   

Duyurular

Ehliyet sınavlarında eski soru dönemi sona erdi

-"AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yönetmelik değişiklikleri doğrultusunda Trafik Mevzuatı Komisyonu tarafından ehliyet alacaklar için uygulanacak teori sınavı soruları, güncel öğrenim programlarına uygun olarak yeniden düzenlendi ve farklı soru teknikleri ile görsellerden faydalanılarak yeni sorular oluşturuldu. Bakanlıkça, ehliyet sınavı soru havuzuna eklemeler yapılarak sayı 3  bin 250'ye yükseltildi. MEB'in soru havuzu geliştirme çalışmaları devam ederken,  soru sayısının yükseltilmesi, farklı soru teknikleri ve şekilli soruların  eklenmesiyle sürücü adaylarının daha önceki sınavlarda çıkmış sorularla  karşılaşma ihtimali de düşürüldü. Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12,  trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik  adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor. Bakanlığın güncellediği yeni havuzdaki sorular, daha çok şekilsel  içeriklerden oluşuyor. Sürücü adayları, 29 Temmuz 2017'de yapılacak teori sınavına yeni  sorularla girecek."
24.9.2017 00:00:00

Ehliyet yenileme işlemleri

-01 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereğince, ehliyetler 2020 yılına kadar şu anda da yürürlükte olan koşullar dahilinde yenilenebilecek.Ehliyet yenileme işlemi Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ancak randevu yoğunluk sebebiyle 6 ay sonrasına bile verilebiliyor. Sözcü'nün haberine göre İstanbul ve İzmir için en erken tarih 2 ay sonrası olurken; Ankara, Bursa, Diyarbakır gibi bazı illerde bu süre, 4-6 aya kadar uzuyor. Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak. Kartların değişim işlemi esnasında vatandaşlardan 15 TL yeni kart ücreti talep edilecektir.
24.9.2017 00:00:00

Eğitim Hakkında



ÖZEL DERSLERDE eğitim alacak kişinin kendi arabasında eğitim alması, daima süreyi hem kısaltmış hem de kişinin kendi arabasına adaptasyonunu sağlayıp derslerin en verimli şekilde geçmesine olanak vermiştir. Bu aşamada eğitim alacak kişinin kendine olan özgüveni de daha çabuk gelişmektedir.

 

Genel Olarak Eğitim Süreci Şu Şekildedir:

 

1.Aşama: Direksiyon derslerinin ilk günü trafiğin nispeten az olduğu yerlerde yapılır. Kalkış-duruş, sağa-sola dönüş kuralları, direksiyon tutuş ve vites değiştirmeler, rampada araç kaldırma teknikleri öğretilir.İlk direksiyon derslerinin genellikle güzergah uygunluğu açısından Batıkent, Eryaman, Yenimahalle ve Demetevler civarında yapılması, eğitimdeki kişinin trafikteki rahatlığı açısından çok daha iyi sonuçlar vermektedir.


2.Aşama: 1. aşamanın kısa bir tekrarından sonra özel direksiyon derslerinin bu aşamasında trafiğin nispeten daha yoğun olduğu yerler özenle seçilerek, direksiyon dersi Ankara şehir trafiğinin içinde yapılmakta ve direksiyon hakimiyeti, şerit takibi, araç sollama kuralları, şerit değiştirme, dönel kavşaklar, trafik kurallarına uyum anlatılmakta ve uygulanmaktadır.


3.Aşama: Direksiyon dersinin 3. aşamasında trafiğin yoğun olduğu bölgeler seçilir. Dur-kalk çalışmaları, araç takibi, şerit değiştirme, dönüş kuralları, trafik işaretleri öğretilir ve uygulanır. Özel direksiyon dersinin bu bölümünde güzergah fark etmeksizin Ankara'nın her yerine gidilir. Bu derste siz öğrencilerimizin isteği üzerine sıkça kullandığınız bir güzergah varsa ;işten eve – evden işe gibi; o güzergah üstünde de direksiyon dersi çalışması yapılabilmektedir.


4.Aşama: Direksiyon dersinin bu aşamasında direksiyon hakimiyetinin iyice geliştirilebilmesi için meyilli, inişli-yokuşlu, dar ve keskin virajlı yollarda araba kullanmaya önem verilir.


5.Aşama: Direksiyon dersinin 5. aşamasında çevreyolu ve otobana girilerek 4. ve 5. vites kullanımına ağırlık verilmektedir. Özel direksiyon eğitiminin bu bölümündeki amaç direksiyon hakimiyetinin iyice geliştirilmesini sağlamak, şerit takibi, şerit değişimi, sollama kuralları üzerinde durmaktır.


6.Aşama: Özel direksiyon dersinin 6. aşamasında geri geri gitmeler ve park etme çalışmaları yapılmaktadır.


Son Aşama (Ek direksiyon dersleri): Genel tekrar ve sürücü adayı hangi konuda zayıfsa ilgili konunun tekrarı yapılmaktadır.


Dikkat! Bu program araba kullanma hakkında hiçbir bilgi ve tecrübesi olmayan ve bu işi mükemmel derecede öğrenmek isteyenler için hazırlanmış bir programdır. Direksiyon eğitimine başlayan her öğrencinin ilgisi ve bilgi seviyesi aynı değildir. Direksiyon eğitmeni ilk dersten itibaren sizin eksik taraflarınızı görür, tespit eder ve o doğrultuda sizleri yönlendirir. Direksiyon kursunun süreci tamamen sizin bilginize ve özellikle hangi konularda direksiyon dersi eğitimi almak istediğinize bağlıdır. Örneğin şehir içi çalışmalar yerine sadece park etme çalışmaları isteyebilirsiniz. Kaç saat özel direksiyon dersi alacağınız bu ölçüde belirlenir ve karar siz sayın öğrencilerimizindir.


Not: Otomatik vites direksiyon eğitimi isteyenler için, şehir içi yoğun trafikte triptronik ya da otomatik vites büyük kolaylık sağladığından direksiyon dersleri çok daha kısa süre bitmektedir. Özellikle eğitim alacak kişinin kendi arabasında çalışması çok daha iyi sonuç vermektedir.